Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Μια ωδή στο Κάμπίνγκ....

CAMPING - EΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝ!
Έκδοση 3η
Αθήνα
2013
Όπως πάντα εκτός εποχής, εκτός τόπου και εκτός χρόνου σήμερα θα μιλήσουμε για το Camping. Δεν θα μιλήσουμε για τα υπέρ και τα κατά του κάμπινγκ σε αυτή την ανάρτηση, ίσως σε κάποια επόμενη ή ίσως είναι καλύτερο να τα δείτε και μόνοι σας...

Σε αυτή την ανάρτηση θα μιλήσουμε για τα απαραίτητα καθώς και για τα λιγότερο απαραίτητα, που θα κάνουν τις διακοπές σας από άποψη άνεσης και μόνο, ΣΑΝ ΝΑ ΜΕΝΕΤΕ ΣΕ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ...
(πιστεύω οτι πρέπει να βάλετε αυτό το εκπληκτικό άρθρο στα bookmarks σας... γιατί θα έρθει ο Ιούλιος και θα λέτε "που είχα διαβάσει αυτό το αρθράκι για το τι πρέπει να πάρω μαζί μου..." και δεν θα το βρίσκετε)

Ξεκινάμε λοιπόν:

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ:

1) Σκηνή:  ω ναι, μην νομίζετε, πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να κάνουν κάμπινγκ χωρίς να έχουν σκηνή, νοικιάζουν μία από το κάμπινγκ στο οποίο μένουν... δεν είναι κακή ιδέα αν είστε πρωτάρης, μόνο και μόνο για να δείτε αφού έχετε μείνει σε μια, ποία είναι εκείνα τα στοιχεία που θέλετε να έχει η σκηνή σας όταν (χρονικό) αποφασίσετε να αγοράσετε την δικιά σας... (διαστάσεις, σαλόνι, φερμουάρ που κλείνουν προς τα πάνω η κάτω, παράθυρα κοκ)
Πολλές οι επιλογές σκηνής
2)Φως / Φακός / Λάμπα (όχι υγραερίου): ... κοιτάξτε να είναι αρκετά δυνατή, καθώς πολλές φορές θα είναι το μόνο που θα σας φωτίζει ενώ προσπαθείτε να βρείτε το σαμπουάν σας μέσα στο χάος της βαλίτσας σας , και τελικά θα βγάλετε μόνο το καπάκι αυτού με χειρότερα αποτελέσματα για την βαλίτσα σας και το περιεχόμενο της... Να τονίσουμε εδώ ότι καλό θα είναι πέραν της Λάμπας που θα πρέπει να κρεμάσετε στο ταβάνι της σκηνής σας (άλλο ένα στοιχείο επιλογής σκηνής, ύπαρξη "κρεμάστρας"), να έχετε και έναν φακό, όχι τόσο δυνατό αναγκαστικά, για της νυχτερινές σας επισκέψεις στην τουαλέτα και όχι μόνο.

Φακός 2 σε 1
3)Σαμπουάν, Οδοντόκρεμα, κτλ: περισσότερες λεπτομέρειες για αυτά δεν θα σας πω, καθώς οι ανάγκες του καθενός είναι διαφορετικές, θα σας πω όμως ότι είναι καλό αυτά τα στοιχεία μπάνιου (σ.μ.), να υπάρχουν σε μία ξεχωριστή σακούλα - νεσεσέρ - θήκη στην βαλίτσα, και να τοποθετούνται μετά την χρήση, πάντα στο ίδιο μέρος...

Gay Νεσεσέρ
4)Μπαταρίες... ηλεκτρισμός, ηλεκτρικά πεδία: ο ηλεκτρισμός είναι είδος προς εξαφάνιση στα κάμπινγκ, (μπαταρίες αδειάζουν πιο γρήγορα από ότι σε άλλα μέρη στον κόσμο), όσο σίγουροι και να είστε ότι η μπαταρίες της ηλεκτρικής σας συσκευής είναι καινούριες, άλλο τόσο σίγουροι να είστε, ότι όχι μόνο θα τελειώσουν, άλλα θα τελειώσουν την στιγμή που την χρειαζόσασταν περισσότερο, και συνάμα θα καταριέστε το χθες που "παίζατε με το καταραμένο μπλιμπλίκι χωρίς κανένα προφανή λόγο". Οπότε προτείνουμε ένα ζεύγος ακόμη μπαταριών που χρειάζεται η κάθε συσκευή σας... Εδώ να προτείνουμε αν σας είναι εύκολο (αυτό ανήκει στο επόμενο κεφάλαιο κανονικά "ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ") θα σας προτείναμε και ένα πολύμπριζο τριών (3) τουλάχιστον πριζών καθώς και οι πρίζες είναι είδος σε εξαφάνιση και πάντα έχουν πάνω τους κάποιον άλλο φορτιστή. Γιατί τρεις ρωτάτε, γιατί βγάζετε τον φορτιστή από την πρίζα που καταλαμβάνει, βάζετε το πολύμπριζο, βάζετε τον προϋπάρχοντα φορτιστή, τον δικό σας καθώς και ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ νέες θέσεις (και σίγουρη εστία κινδύνου)...

...
5)Πετσέτες: Σε περίπτωση που είστε από τους ανθρώπους που βασίζονται στις πετσέτες του Ξενοδοχείου στο οποίο μέχρι πέρυσι διαμένατε (εγώ δεν είμαι ένας από αυτούς), σε αυτό το σημείο να σας πούμε οτι ΟΧΙ, η σκηνή ΔΕΝ περιέχει πετσέτες, επίσης αν για κάποιο περίεργο λόγο περιέχει πετσέτες (ΠΡΟΣΦΟΡΑ, ΜΕ ΜΙΑ ΣΚΗΝΗ, ΔΩΡΟ 2 ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ!), τότε να σας πούμε ότι αυτές ΔΕΝ της παρατάτε στο πάτωμα βρεγμένες και όταν γυρίσετε τις βρίσκετε καθαρές και διπλωμένες στην θέση τους! Άρα και οπότε σας προτείνουμε να έχετε τουλάχιστον 2 πετσέτες μαζί σας.
Towelie - South Park
6)Sleeping Bag: ε ναι λοιπόν, ήρθε η ώρα (εάν δεν έχετε πάει στρατό) να αγοράσετε ένα... ΜΗΝ πιστεύετε ότι εσείς θα είστε από αυτούς που θα αντέξετε το χώμα...  το χώμα είναι ωραίο να χτίζεις πάνω, ειδικά όταν είναι σκληρό, όχι να κοιμάσαι πάνω, ειδικά όταν είναι σκληρό...
Sleeping Bag

ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ:

1) Υπόστρωμα/στρώμα: όσο μαλακό και αν πιστεύετε ότι είναι το νέο σας Sleeping Bag, άλλο τόσο σκληρή και "μα καλά πώς δεν την είδα όταν καθάρισα πριν στήσω", θα είναι και η πέτρα που θα κρατάει παρέα στην πλάτη σας όλο το βράδυ...
Με κάθε στρώμα, δώρο η κυρία
2) Μαξιλάρι (μικρότερων διαστάσεων από το σύνηθες): καλό θα είναι να έχετε ένα μαξιλάρι μαζί, ναι ναι ξέρω τι σκέφτεστε, "θα κάνω τις πετσέτες μαξιλάρι", αλλά όταν οι χρησιμοποιημένες πετσέτες κάνουν το αυτί σας και το κεφάλι σας παστουρμά, θα λέτε "μακάρι να είναι ένα μαξιλαράκι (κατά προτίμηση φουσκωτό για να μην πιάνει και πολύ χώρο).
Προφανώς αυτό είναι ένα φουσκωτό μαξιλάρι
3)Σεντόνι: Καλό θα είναι να έχετε και ένα σεντόνι μαζί σας, για τις πιο δροσερές μέρες. Επίσης αυτό το σεντόνι στην τελική θα είναι το μόνο που σας διαχωρίζει από τα αιμοβόρα κουνούπια που θα έχουν έρθει μαζί σας διακοπές χωρίς να σας ρωτήσουν....
Σεντόνια με λάστιχο για κατούριμα
 4)Σκοινί Απλώματος: τα περισσότερα κλαδιά θα είναι κατειλημμένα, είτε από άλλα ρούχα, είτε από μυρμήγκια... (ανήκει στην κατηγορία αυτή (ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ) γιατί πάντα σχεδόν, οι προηγούμενοι αφήνουν το δικό τους...do you feel lycky? do you punk?)
Σκοινί για όλες τις χρήσεις
5)Ψάθα: Αυτό εξαρτάται από τις ανάγκες σας για σαλόνι (σαλόνι ονομάζετε ο χώρος μπροστά στην σκηνή σας) και από το εάν η σκηνή σας (και η σκηνή του μπροστά σας) σας παρέχει τέτοια επιλογή.
Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα
ηλικιωμένου σε σαλόνι χωρίς ψάθα
6)Σακούλες...: Καλό θα είναι να έχετε αρκετές μαζί σας, σακούλες, απλές, καθημερινές, από σούπερμαρκετ, ναι ναι καλά καταλάβατε... θα σας χρειαστούν... δεν σας λέω γιατί, θα το καταλάβετε (άλλωστε δεν πιάνουν καθόλου χώρο σχεδόν)
Ε είπαμε, σιγά μην σας βάλω και φωτογραφία
απο πλαστική σακούλα Super Market
7) Βαλίτσα (ΣΥΜΒΟΥΛΗ): καλό θα είναι η βαλίτσα σας να είναι σχετικά σκληρή, απο αυτές που οι διαστάσεις τους ανεξάρτητα από το περιεχόμενο, παραμένουν σταθερές, οι λόγοι δύο: α) με σωστή τοποθέτηση (γωνία σκηνής), κρατάν και τις διαστάσεις της σκηνής σας σταθερές. β) είναι καλό το μέρος που είναι τα πράγματά σας, να είναι σταθερών διαστάσεων, ένα σταθερό σημείο μέσα στο χάος της σκηνής, η αρχή των πάντων...

007 Suitcase
 8) Φιδάκι: Η ύπαρξη κουνουπιών είναι τουλάχιστον δεδομένη, εξίσου δεδομένη πρέπει να είναι και η ύπαρξη φιδακίου ή ενός τουλάχιστον (εξαρτάται απο την ποσότητα κουνουπιών) φίλου η γνωστού μαζί σας που παίζει αυτό τον ρόλο (τσιμπάνε αυτόν όλα τα κουνούπια της περιοχής και είναι χορτάτα!). Η επιλογή είναι δικιά σας.
Νο1 εχθρός του Camping


 Αυτά λοιπόν για σήμερα, αν ξέχασα κάτι μην με κατηγοράτε, είναι άλλωστε ακόμα Νοέμβριος!!!

υγ.
δεκτές οι προτάσεις / συμπληρώσεις στα σχόλια ακριβώς από κάτω με στόχο την 4η έκδοση του άρθρου...

6 σχόλια:

  1. χαχαχαχαχαχ εισαι φοβεροοοος! υπεροχο το αρθρο υπεροχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ξέχασες κάτι βασικό.. μωρομάντηλα και χαρτί υγείας!!! που πας χωρίς αυτά;;;; (και πριν να τα χρησιμοποιήσεις και μετα..) μαζεύουμε πάντα χαρτιά και μωρομάντηλα και τα πετάμε στα σκουπίδια μας, δεν "στολίζουμε" την ύπαιθρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι πιστεύω στην κατηγορία "θα πάρουμε απο εκεί" για να ενισχύσουμε και την τοπική αγορά αλλά κυρίως για να μην τα κουβαλάς (εκτός βέβαια αν ξέρεις οτι δεν θα έχει εκεί οπότε τότε συμφωνώ 100%). Ωραία προσθήκη θα είναι αυτό στην 4η έκδοση, "ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ"!!

    Όσο για τα "στολίδια" εννοείτε... συνήθως μαζεύουμε και τα "στολίδια" των άλλων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ξέχασες να πεις στα απολύτως απαραίτητα: μπισκοτα, μερέντα, κονσέρβες σαρδέλας, τσίπουρο, ψυγειάκι(τσάντα), παρέα ή απόλυτη μοναχικότητα!
    Τέλειος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χαχαχα, χαίρομαι για αυτά που ξέχασα, θα υπάρξει στην επόμενη έκδοση (πρίν το καλοκαίρι) έξτρα ειδική κατηγορία.... "ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΟΥ ΛΕΙΨΕΙ ΤΙΠΟΤΑ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή