Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Σκέφτομαι και Γράφω - "Πώς πέρασα τις Διακοπές των Χριστουγέννων"

Κυρίες και κύριοι, όπως υποσχέθηκα στον Σπόρο, στην Δασκάλα, αλλά και στους αναγνώστες μου, οι διακοπές των Χριστουγέννων τελείωσαν και εγώ πρέπει να γράψω μια έκθεση με θέμα "Πώς πέρασα τις διακοπές των Χριστουγέννων".

Ωραίες εποχές...
Θα μου πείτε βέβαια (και θα έχετε και δίκιο), "Τι μας νοιάζει ρε φίλε πως πέρασες εσύ τις διακοπές σου" και θα σας απαντήσω πρώτον, "Κομμένο το ρε, έτσι..;" και δεύτερον ότι...
την ίδια ακριβώς απορία είχα και εγώ με την δασκάλα μου. Τι την νοιάζει αυτήν πως πέρασα εγώ τις διακοπές μου! Και στην τελική πόσο διαφορετικές είναι οι διακοπές των παιδιών; Δώρα, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, κάλαντα και πάλι από την αρχή! Και στην τελική τελική κυράΔασκάλα, γιατί δεν μας λες εσύ πως πέρασες; Και θα απαντήσει "Τι σε νοιάζει εσένα πως πέρασα εγώ", οπότε καταλήγουμε σε φαύλο κύκλο και για να μπορέσουμε να βγούμε από αυτόν θα ΠΡΕΠΕΙ να σας πω... οπότε ξεκινάω!

Δεν είμαι από τους ανθρώπους που λένε "Σιχαίνομαι τις γιορτές" και "Μου την δίνει αυτή η ηλίθια χαρά που αιωρείται σας σύννεφο αιθαλομίχλης στην ατμόσφαιρα" για ΕΝΑΝ και μόνο λόγο... και αυτός είναι ότι δεν μένω στην Αθήνα κατά την διάρκεια των γιορτών (που θεωρώ ότι εάν το έκανα, η ανάρτηση αυτή θα περιοριζόταν στις παραπάνω ατάκες, άντε και ένα "Δεν μας χέζετε βραδιάτικα" το πολύ) που όλα είναι λαμπερά, στολισμένα, φωτεινά και σε προσφορά, αλλά πάω συνήθως στα Γιάννενα, στην ιδιαίτερη πατρίδα μου!

Βέβαια δεν λέω ότι στα Γιάννενα δεν έχουμε τέτοια παρόμοια εορταστικά προβλήματα. Προβλήματα που σε κάνουν να θες να πυροβολήσεις τον εαυτό σου στο κεφάλι αλλά φοβάσαι μήπως λόγω του γιορτινού των ημερών αντί για αίματα και κομμάτια μυαλού, πεταχτούν λαμπάκια και καρδούλες και συμβάλλεις και συ στον στολισμό της πόλης, άθελα σου βέβαια, αλλά άντε μετά να μαζέψεις τα κομμάτια και να τα βάλεις πάλι μέσα στο κεφάλι έτσι όπως έχουν γίνει λαμπάκια! Ένα παράδειγμα θα σας δώσω για το παραπάνω και νομίζω θα σας καλύψει (εάν δεν το έχετε δει ήδη σε προηγούμενη ανάρτηση):
Το κάλο είναι βέβαια ότι (σε αντίθεση με την Αθήνα που δεν ξέρεις από που θα σου'ρθει) με κατάλληλη επιλογή δρόμων στα Γιάννενα, αποφεύγεις την κίνηση (προφανώς) αλλά και την αγορά που ήθελα να ήξερα αφού κανένας δεν ψωνίζει κάτι στο τέλος, τι στο διάολο κάνουν όλοι αυτοί στους δρόμους χρονιάρες μέρες με σακούλες από μαγαζιά που έχουν κλείσει εδώ και 2 χρόνια αλλά φαίνονται πειστικά γεμάτες...αλλά νομίζω ότι ξέφυγα λίγο. Και που λέτε με σωστή επιλογή δρόμων φτάνεις τσούπ, στο Θυμωμένο Πορτραίτο που η μόνη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση ήταν κάτι κομμένα καλαμάκια πιασμένα με straps να κρέμονται από τα φώτα πάνω από το bar, που θυμίζουν κάτι μεταξύ αστεριού και αστερία, αν και πιστεύω ότι αυτό έγινε κάποια στιγμή που τελείωσε το Havana και αρκετοί δεν είχαν τι να κάνουνε!
Θα μου πείτε βέβαια τι να την κάνει την διακόσμηση το Θυμωμένο Πορτραίτο, όταν έχει ΗΔΗ τον καλύτερο τοίχο της πόλης και θα έχετε απόλυτο δίκιο:
Άλλα δεν θα μείνουμε μόνο στην διακόσμηση, καθώς το κλίμα στο Πορτραίτο, είναι όλο το χρόνο γιορτινό και μπαίνοντας μέσα το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι "Όχι ρε πούστη μου, και θα ορκιζόμουν ότι μόλις βγήκα από το σπίτι μου για μια βόλτα, πώς κατέληξα πάλι σπίτι", οπότε κατά την διάρκεια των γιορτών δεν σε παραξενεύει αυτή η ύποπτη φιλοξενία που "διακατέχει" τους πάντες στις γιορτές λες και είναι έτοιμοι να σου ζητήσουν δανεικά, καθώς ξέρεις ότι οι θαμώνες, την εξασκούν όλο το χρόνο.
Και εκεί που είσαι αραχτός και κάνεις ένα διάλειμμα από το βιβλίο που διαβάζεις πίνοντας καφέ για να διαβάσεις (πάλι διάβασμα!!) το πρόγραμμα των liveς που θα έχει τις επόμενες μέρες στο "σπίτι" σου βλέπεις...
Rockin Rebel
...και σκέφτεσαι, α ωραίο φαίνεται αυτό, να έρθω ... κοιτάς πιο κάτω...
...και ξανασκέφτεσαι, να κάτι διαφορετικό, ας έρθω και σε αυτό...  συνεχίζεις πιο μετά...
... ε αυτό δεν γίνεται να το χάσω... έκλεισε και το Σάββατο... 
και εκεί που είσαι σίγουρος ότι έχεις κάνει το πρόγραμμα σου και θα προλάβεις να δεις χρονιάρες μέρες και κανέναν συγγενή...
Σπύρος Γραμμένος
Οπότε σου φεύγουν τυχόν αμφιβολίες που είχες ότι ίσως φέτος τις γιορτές, ΔΕΝ θα την βγάλεις στο Πορτραίτο....
Και καταλήγεις με ένα κολάζ διακοπών που μοιάζει κάπως έτσι:
Τελειώνουν τα live και είναι η ώρα ακόμα νωρίς, ε δεν θα πας για ένα τσιπουράκι με μεζέ (από τα χεράκια της μαμάς της Ελένης) στο Ποδήλατο (Κουντουριώτη 9)... θα πας...

(κάπου εδώ θα έπρεπε να υπάρχει μια φωτογραφία του Ποδηλάτου, 
και όχι ενός ποδηλάτου γενικώς,
αλλά είμαστε ανοργάνωτοι και περιμένουμε να εμφανιστεί το φιλμ!!) 

και ενώ γράφονται αυτές οι γραμμές, παίρνει ο φωτογράφος τηλέφωνο, "Έτοιμες οι φωτογραφίες σας κύριε, να περάσετε να τις πάρετε" οπότε:





Και κάπως έτσι, φτάνουν τα Φώτα, και καταλήγεις πάλι στην κακάσχημη Αθήνα, που έλεος δηλαδή, γιατί δεν την στολίζουν λίγο, τουλάχιστον να φαίνεται όμορφη!!!!!

Υγ. 1
Λευτεριά στον πάντα διωκόμενο Ηρακλή!
Υγ. 2
Αν νομίζεις (ξέρεις ποιος είσαι, ναι εσύ που αγναντέυεις την γέφυρα) ότι παίζοντας μόνο ένα παιχνίδι μπιρίμπας μέρα που ήμουν εμφανώς ντεφορμέ και προφανώς κέρδισες (καταραμένη διχίλιαρη), την έχεις γλυτώσει για φέτος, είσαι πολύ γελασμένος!
Υγ. 3
Special special thanks στον ανα-λόγιο Σπύρο!


4 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχει μπιρίμπα που παίρνει 2000 πόντους. Το έχετε κάψει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι είναι αυτά που λες!

      100 πόντοι μπιρίμπα με μπαλαντέρ απλή (βρώμικη)
      200 πόντοι μπιρίμπα χωρίς μπαλαντέρ (καθαρή)
      500 πόντοι μπιρίμπα με μπαλαντέρ ολόκληρη (όλα τα φύλλα) (βρώμικη)
      1000 πόντοι μπιρίμπα χωρίς μπαλαντέρ ολόκληρη (όλα τα φύλλα) (καθαρή)

      όλα τα παραπάνω νούμερα x2 αν είναι στα ατού!

      Διαγραφή
    2. 100μπιρίμπα βρωμικη 200 καθαρή ή 200 βρώμικη στα σχήματα 300 βρωμικη στα ατού 400 καθαρη στα ατού ή με σχήματα και όχι σειρά 500 σειρα Α-Κ βρωμικη 600 σειρα βρωμικη ατού 750 σειρά καθαρή 1000 σειρα ατού καθαρή 100 το κλείσιμο -100 αν δεν πάρεις πακάκι -100 αν δεν κάνεις μπιρίμπα

      Διαγραφή
    3. ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΣΕΝΙΚΕΣ! έχασες το δίκιο σου (ΑΝ είχες...)

      Διαγραφή