Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Κινηματογραφική Βραδιά - ΑΚΣ TiiiNewzFilms

Φίλες και Φίλοι γεια σας και καλώς ήρθατε στην πρώτη κινηματογραφική βραδιά που διοργανώνει το blog μας! Άλλα δεν είναι μια κινηματογραφική βραδιά σαν τις υπόλοιπες (δεν θα περιμένατε βέβαια τίποτα λιγότερο από εμένα...)!

Δεν θα σας παρουσιάσω κάποια ταινία. Ούτε θα κάνω το TOP10 μου των ταινιών του έτους που φεύγει... Στην τελική τι σας νοιάζει εσάς, αν μου άρεσε ή δεν μου άρεσε το "Hunger Games: Catching Fire" και το "Now You See Me", ή το "Prisoners", ή ακόμα και το "12 Years a Slave" και το "Django Unchained"... Αυτά να πάτε να τα διαβάσετε αλλού .... αλλά νομίζω ξέφυγα λίγο...

Οπότε, εκμεταλλεύομαι το κενό μεταξύ συρμού και αποβάθρας, και σας παρουσιάζω την



Κλέβοντας ασυστόλως και χωρίς ντροπή από το identity τους θα πω ότι  

Άτυπη Κινηματογραφική Συμμορία tiiinewzfilms είναι μια ανεξάρτητη κινηματογραφική συλλογικότητα η οποία συνειδητά κινούμενη στις παρυφές του καλλιτεχνικού περιθωρίου επιχειρεί να εκφράσει ό,τι πιο νέο, ό,τι πιο καινοτόμο στο χώρο του ανεξάρτητου cinema. Στόχος της ομάδας είναι να οπτικοποιήσει και να φέρει στο φως τις πιο έντονες κ ταυτόχρονα πιο σκοτεινές εμμονές κ ανησυχίες των μελών της, συνθήκη αναγκαία κ  ικανή για να οδηγήσει στην παραγωγή έργων αν όχι προκλητικών, τότε σίγουρα αμφιλεγόμενων..."  

και θα συνεχίσω κλέβοντας
"Έχοντας πάρει από την πρώτη μέρα οριστικό διαζύγιο με την κατά παραγγελία δημιουργία κ έχοντας αποσυνδέσει πλήρως τον παράγοντα κέρδος από τη λειτουργία της, η tiiinewzfilms αποπειράται να ισορροπήσει ανάμεσα στο cult κ το underground κ τον στυλιζαρισμένο βερμπαλισμό ντύνοντας  της ιστορίες της με το όσο το δυνατόν πιο καλαίσθητο περιτύλιγμα."

Αυτά τα λίγα για να πάρετε μια ιδέα με το τι έχουμε να κάνουμε. Και πάμε πλέον στο ζουμί της υπόθεσης, το υλικό τους! 

Το 2006, μετά από 4 μήνες γυρισμάτων και μοντάζ, κυκλοφορεί ελεύθερο στο internet το πρώτο, βλάσφημο και μαύρο παιδί της TnFilms, μήκους 0 ευρώ και 37 λεπτών, το  

Η Βερόνικα, μια νεαρή γοητευτική κοπέλα,
πέφτει θύμα εκμετάλλευσης από μια ομάδα σκοτεινών 

χαρακτήρων που ελέγχουν τη ζωή της. 
Ακροβατώντας ανάμεσα στο πάθος και την οργή, η
Βερόνικα θα ψάξει το δρόμο για την απελευθέρωσή της 

μέσα από την επανάστασή της. Στο τέλος πεθαίνει.
(Η ταινιά εδώ)
Δεν θα σας κουράσω με πάρα πολλά λόγια καθώς εδώ ήρθαμε να δούμε και όχι να διαβάζουμε και θα σας πω απλά ότι η  συμμορία από το 2006 εως σήμερα ασχολείται με την παραγωγή video clip ερασιτεχνικών κ όχι μόνο ανερχόμενων συγκροτημάτων και καλλιτεχνών, με video art καθώς και ταινίες μικρού μήκους, τις οποίες θα σας παρουσιάσω ευθύς αμέσως.

Κατευθείαν από τη γη των θλιμμένων.
 Αφιερώνεται σε όσους δυσκολεύτηκαν να διαχειριστούν την απώλεια.

 Υποθηκευμένες ψυχές δραπετεύουν αμφισβητώντας.
           
 Ένα ψευδο-videoart από την ΑΚΣ tiiinewzfilms στη σκιά του τέλους.

Εικόνες απ' το μέλλον που ίσως κάτι σου θυμίζουν ...
Αφιερωμένο στις χειρότερες στιγμές μας

Αγάπη κυοφορούσα την παράβαση
Αυτή τη φορά η κόλαση μας ανήκει

Η κάμερα της tiiinewzfilms φλερτάρει με τη Μαρία Λούκα σε μια ταινία μικρού μήκους εγκλωβισμένη στις αδυναμίες μας. 
Όταν η καρδιά της γενιάς μας χτυπάει δυνατότερα από την καρδιά της πόλης – κτήνους. 

                           
 Ταινία μικρού μήκους αφιερωμένη στο στρατό τους

 Η εκδίκηση σε δεύτερο φόντο
Πέρα από αυτά, η TiiiNewzFilms ασχολείται και με άλλα projects, μη καθιερωμένα θα έλεγα, και δίνω δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα για να μην αναγκαστώ να τα περιγράψω και παρεξηγηθώ or worst (που λένε και στο χωριό μου):

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου της Σοφίας Κολοτούρου με τίτλο "Τα επτά πρόσωπα της κώφωσης", η ΑΚΣ tiiinewzfilms παρουσιάζει το ομώνυμο book trailer.

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου δίσκου της Μαρίας Λούκα "10 στιγμές" καθώς κ τη δημιουργία του νέου site της www.marialouka.com, η Άτυπη Κινηματογραφική Συμμορία tiiinewzfilms κάνει βουτιά στο αρχειακό υλικό της ταλαντούχου τραγουδίστριας και συνθέτει ένα video αφιέρωμα με τις σημαντικότερες στιγμές της.
 
Κάνετε μια βόλτα στο www.tnfilms.gr και δείτε και άλλα πράγματα από την TiiiNewzFilms καθώς η συμμορία "...έχει βάλει στοίχημα με την αποτυχία κ είναι σίγουρη πως δεν έχει τίποτα να χάσει..."

Υγ.
Ήμουν πολύ προβληματισμένος για το αν θα πρέπει να γράψω το κείμενο αυτό σε πρώτο ή σε τρίτο πρόσωπο καθώς είμαι και εγώ μέλος αυτής της συμμορίας... οπότε τα συμπεράσματα περί αντικειμενικότητας είναι δικά σας (που ούτως ή αλλιώς θα ήταν)

2 σχόλια:

  1. eixes den eixes to egrapses to top 5 sou tou 2013 :P ws atomo pou asxoleitai polu me to diadiktuo (ti mas eipes twra :P ) I'll give my 1 cent to "Έλεγχος 2011"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ousiastika olo to arthro einai gia ayto to top 5... alla sssttt metaksy mas!
      den theloume to cent sou... tin agapi sou! xaxa :D (thanks!)

      Διαγραφή