Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014

Μια ωδή στο Κάμπίνγκ.... (έκδοση 4η)

CAMPING - EΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝ!
Έκδοση 3η
Έκδοση 4η
Αθήνα
2013
2014
(Σημείωση, για χάριν ευκολίας δικιάς μου αλλά και καλύτερης ροής του κειμένου, θα αφήσω και κομμάτια της 3ης έκδοσης στο παρόν κείμενο που θα έπρεπε να σβήσω, αλλά διαγραμμένα...  και όποιος καταλάβει κατάλαβε!)
Όπως πάντα εκτός εποχής, εκτός τόπου και εκτός χρόνου σήμερα θα μιλήσουμε για το Camping. Δεν θα μιλήσουμε για τα υπέρ και τα κατά του κάμπινγκ σε αυτή την ανάρτηση, ίσως σε κάποια επόμενη ή ίσως είναι καλύτερο να τα δείτε και μόνοι σας...

Επιτέλους εντός εποχής, (ίσως λίγο αργά γιατί πολλοί από εσάς έχετε πάει ήδη διακοπές, αλλά εγώ δεν έχω πάει ακόμα οπότε σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια εντός εποχής, με τα δικά σας δεν με νοιάζει και πολύ), ακολουθεί η 4η έκδοση της Ωδής στο Camping.
 
Να τονίσω κάπου εδώ ότι η 4η αυτή έκδοση, περιλαμβάνει την  3η έκδοση σχεδόν ίδια και απαράλλακτη, και εμπλουτίζεται με διάφορες νέες κατηγορίες. Αν είστε από αυτούς που βαριούνται, ανατρέξετε αμέσως προς το τέλος της ανάρτησης  μετά τις κατηγορίες ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ και ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ που καλύψαμε στην 3η έκδοση!
 
Σε αυτή την ανάρτηση θα μιλήσουμε Στην 3η έκδοση μιλήσαμε για τα απαραίτητα καθώς και για τα λιγότερο απαραίτητα, που θα κάνουν τις διακοπές σας από άποψη άνεσης και μόνο, ΣΑΝ ΝΑ ΜΕΝΕΤΕ ΣΕ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ...
(πιστεύω οτι πρέπει να βάλετε αυτό το εκπληκτικό άρθρο στα bookmarks σας... γιατί θα έρθει ο Ιούλιος και θα λέτε "που είχα διαβάσει αυτό το αρθράκι για το τι πρέπει να πάρω μαζί μου..." και δεν θα το βρίσκετε) (Ο Ιούλιος ήρθε)

Σε αυτή την έκδοση, πέραν την αναδημοσίευσης αυτών που καλύψαμε, θα μιλήσουμε για τα πολυπόθητα είδη πολυτελείας του Camping. Για τις κατηγορίες των ανθρώπων που θα πρέπει να αποφεύγεις ή όχι κατά την διάρκεια της παραμονής σου, θα ακολουθήσει νέα ανάρτηση και νέα έκδοση (5η, ε ναι ρε φίλε πώς θα πουλήσουμε και εμείς κανένα αντίτυπο), θέλω να πιστεύω πριν το πέρας αυτού του καλοκαιριού.
 
Ξεκινάμε λοιπόν:

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ:

1) Σκηνή:  ω ναι, μην νομίζετε, πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να κάνουν κάμπινγκ χωρίς να έχουν σκηνή, νοικιάζουν μία από το κάμπινγκ στο οποίο μένουν... δεν είναι κακή ιδέα αν είστε πρωτάρης, μόνο και μόνο για να δείτε αφού έχετε μείνει σε μια, ποία είναι εκείνα τα στοιχεία που θέλετε να έχει η σκηνή σας όταν (χρονικό) αποφασίσετε να αγοράσετε την δικιά σας... (διαστάσεις, σαλόνι, φερμουάρ που κλείνουν προς τα πάνω η κάτω, παράθυρα κοκ)
Πολλές οι επιλογές σκηνής
2)Φως / Φακός / Λάμπα (όχι υγραερίου): ... κοιτάξτε να είναι αρκετά δυνατή, καθώς πολλές φορές θα είναι το μόνο που θα σας φωτίζει ενώ προσπαθείτε να βρείτε το σαμπουάν σας μέσα στο χάος της βαλίτσας σας , και τελικά θα βγάλετε μόνο το καπάκι αυτού με χειρότερα αποτελέσματα για την βαλίτσα σας και το περιεχόμενο της... Να τονίσουμε εδώ ότι καλό θα είναι πέραν της Λάμπας που θα πρέπει να κρεμάσετε στο ταβάνι της σκηνής σας (άλλο ένα στοιχείο επιλογής σκηνής, ύπαρξη "κρεμάστρας"), να έχετε και έναν φακό, όχι τόσο δυνατό αναγκαστικά, για της νυχτερινές σας επισκέψεις στην τουαλέτα και όχι μόνο.

Φακός 2 σε 1
3)Σαμπουάν, Οδοντόκρεμα, κτλ: περισσότερες λεπτομέρειες για αυτά δεν θα σας πω, καθώς οι ανάγκες του καθενός είναι διαφορετικές, θα σας πω όμως ότι είναι καλό αυτά τα στοιχεία μπάνιου (σ.μ.), να υπάρχουν σε μία ξεχωριστή σακούλα - νεσεσέρ - θήκη στην βαλίτσα, και να τοποθετούνται μετά την χρήση, πάντα στο ίδιο μέρος...

Gay Νεσεσέρ
4)Μπαταρίες... ηλεκτρισμός, ηλεκτρικά πεδία: ο ηλεκτρισμός είναι είδος προς εξαφάνιση στα κάμπινγκ, (μπαταρίες αδειάζουν πιο γρήγορα από ότι σε άλλα μέρη στον κόσμο), όσο σίγουροι και να είστε ότι η μπαταρίες της ηλεκτρικής σας συσκευής είναι καινούριες, άλλο τόσο σίγουροι να είστε, ότι όχι μόνο θα τελειώσουν, άλλα θα τελειώσουν την στιγμή που την χρειαζόσασταν περισσότερο, και συνάμα θα καταριέστε το χθες που "παίζατε με το καταραμένο μπλιμπλίκι χωρίς κανένα προφανή λόγο". Οπότε προτείνουμε ένα ζεύγος ακόμη μπαταριών που χρειάζεται η κάθε συσκευή σας... Εδώ να προτείνουμε αν σας είναι εύκολο (αυτό ανήκει στο επόμενο κεφάλαιο κανονικά "ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ") θα σας προτείναμε και ένα πολύμπριζο τριών (3) τουλάχιστον πριζών καθώς και οι πρίζες είναι είδος σε εξαφάνιση και πάντα έχουν πάνω τους κάποιον άλλο φορτιστή. Γιατί τρεις ρωτάτε, γιατί βγάζετε τον φορτιστή από την πρίζα που καταλαμβάνει, βάζετε το πολύμπριζο, βάζετε τον προϋπάρχοντα φορτιστή, τον δικό σας καθώς και ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ νέες θέσεις (και σίγουρη εστία κινδύνου)...

...
5)Πετσέτες: Σε περίπτωση που είστε από τους ανθρώπους που βασίζονται στις πετσέτες του Ξενοδοχείου στο οποίο μέχρι πέρυσι διαμένατε (εγώ δεν είμαι ένας από αυτούς), σε αυτό το σημείο να σας πούμε οτι ΟΧΙ, η σκηνή ΔΕΝ περιέχει πετσέτες, επίσης αν για κάποιο περίεργο λόγο περιέχει πετσέτες (ΠΡΟΣΦΟΡΑ, ΜΕ ΜΙΑ ΣΚΗΝΗ, ΔΩΡΟ 2 ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ!), τότε να σας πούμε ότι αυτές ΔΕΝ της παρατάτε στο πάτωμα βρεγμένες και όταν γυρίσετε τις βρίσκετε καθαρές και διπλωμένες στην θέση τους! Άρα και οπότε σας προτείνουμε να έχετε τουλάχιστον 2 πετσέτες μαζί σας.
Towelie - South Park
6)Sleeping Bag: ε ναι λοιπόν, ήρθε η ώρα (εάν δεν έχετε πάει στρατό) να αγοράσετε ένα... ΜΗΝ πιστεύετε ότι εσείς θα είστε από αυτούς που θα αντέξετε το χώμα...  το χώμα είναι ωραίο να χτίζεις πάνω, ειδικά όταν είναι σκληρό, όχι να κοιμάσαι πάνω, ειδικά όταν είναι σκληρό...
Sleeping Bag
ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ:
1) Υπόστρωμα/στρώμα: όσο μαλακό και αν πιστεύετε ότι είναι το νέο σας Sleeping Bag, άλλο τόσο σκληρή και "μα καλά πώς δεν την είδα όταν καθάρισα πριν στήσω", θα είναι και η πέτρα που θα κρατάει παρέα στην πλάτη σας όλο το βράδυ...
Με κάθε στρώμα, δώρο η κυρία
2) Μαξιλάρι (μικρότερων διαστάσεων από το σύνηθες): καλό θα είναι να έχετε ένα μαξιλάρι μαζί, ναι ναι ξέρω τι σκέφτεστε, "θα κάνω τις πετσέτες μαξιλάρι", αλλά όταν οι χρησιμοποιημένες πετσέτες κάνουν το αυτί σας και το κεφάλι σας παστουρμά, θα λέτε "μακάρι να είναι ένα μαξιλαράκι (κατά προτίμηση φουσκωτό για να μην πιάνει και πολύ χώρο).
Προφανώς αυτό είναι ένα φουσκωτό μαξιλάρι
3)Σεντόνι: Καλό θα είναι να έχετε και ένα σεντόνι μαζί σας, για τις πιο δροσερές μέρες. Επίσης αυτό το σεντόνι στην τελική θα είναι το μόνο που σας διαχωρίζει από τα αιμοβόρα κουνούπια που θα έχουν έρθει μαζί σας διακοπές χωρίς να σας ρωτήσουν....
Σεντόνια με λάστιχο για κατούριμα
 4)Σκοινί Απλώματος: τα περισσότερα κλαδιά θα είναι κατειλημμένα, είτε από άλλα ρούχα, είτε από μυρμήγκια... (ανήκει στην κατηγορία αυτή (ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ) γιατί πάντα σχεδόν, οι προηγούμενοι αφήνουν το δικό τους...do you feel lycky? do you punk?)
Σκοινί για όλες τις χρήσεις
5)Ψάθα: Αυτό εξαρτάται από τις ανάγκες σας για σαλόνι (σαλόνι ονομάζετε ο χώρος μπροστά στην σκηνή σας) και από το εάν η σκηνή σας (και η σκηνή του μπροστά σας) σας παρέχει τέτοια επιλογή.
Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα
ηλικιωμένου σε σαλόνι χωρίς ψάθα
6)Σακούλες...: Καλό θα είναι να έχετε αρκετές μαζί σας, σακούλες, απλές, καθημερινές, από σούπερμαρκετ, ναι ναι καλά καταλάβατε... θα σας χρειαστούν... δεν σας λέω γιατί, θα το καταλάβετε (άλλωστε δεν πιάνουν καθόλου χώρο σχεδόν)
Ε είπαμε, σιγά μην σας βάλω και φωτογραφία
απο πλαστική σακούλα Super Market
7) Βαλίτσα (ΣΥΜΒΟΥΛΗ): καλό θα είναι η βαλίτσα σας να είναι σχετικά σκληρή, απο αυτές που οι διαστάσεις τους ανεξάρτητα από το περιεχόμενο, παραμένουν σταθερές, οι λόγοι δύο: α) με σωστή τοποθέτηση (γωνία σκηνής), κρατάν και τις διαστάσεις της σκηνής σας σταθερές. β) είναι καλό το μέρος που είναι τα πράγματά σας, να είναι σταθερών διαστάσεων, ένα σταθερό σημείο μέσα στο χάος της σκηνής, η αρχή των πάντων...

007 Suitcase
 8) Φιδάκι: Η ύπαρξη κουνουπιών είναι τουλάχιστον δεδομένη, εξίσου δεδομένη πρέπει να είναι και η ύπαρξη φιδακίου ή ενός τουλάχιστον (εξαρτάται απο την ποσότητα κουνουπιών) φίλου η γνωστού μαζί σας που παίζει αυτό τον ρόλο (τσιμπάνε αυτόν όλα τα κουνούπια της περιοχής και είναι χορτάτα!). Η επιλογή είναι δικιά σας.
Νο1 εχθρός του Camping


ΕΙΔΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ: 

1)Χαρτιά υγείας - μωρομάντηλα: Τις φυσικές και όχι μόνο ανάγκες του καθενός σας, τις ξέρετε οι ίδιοι καλύτερα από εμένα οπότε σε αυτή την κατηγορία δεν μπορώ να σας βοηθήσω όσο αναφορά την ποσότητα απλά να τονίσω ότι στην διάρκεια των διακοπών, οι φυσικές σας ανάγκες (όλες οι κατηγορίες αυτών) αυξάνονται (ιατρικώς αποδεδειγμένα - καθώς και από προσωπικές εμπειρίες), άρα και οπότε εάν υπολογίζατε κάποια ποσότητα των παραπάνω ειδών, θα σας πρότεινα να την διπλασιάσετε (σε συνδυασμό με το γεγονός ότι όλο και κάποιος δεν θα έχει φέρει και θα πρέπει να καλύψετε και τις δικές του αυξημένες ανάγκες).
Μη σου τύχει
2) Φαγώσιμα / Ποτά: Αυτή είναι μια περίεργη κατηγορία. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να έχουν κανένα είδος φαγώσιμου σε ακτίνα 300 περίπου μέτρων από την σκηνή τους και υπάρχουν και αυτοί που έχουν φέρει όλο το ψυγείο μαζί (και ένα ψυγειάκι για να τα βάλουν μέσα) και λίγο από το πάνω ράφι δεξιά που έχουν τα είδη που θα αγόραζαν εάν αύριο ερχόταν το τέλος του κόσμου και έπρεπε να μείνουν κλεισμένοι σπίτι για 3 βδομάδες για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Ενδιάμεση κατηγορία δεν υπάρχει. Ή όλα, ή τίποτα. Για αυτούς που δεν παίρνουν τίποτα μαζί δεν θα μιλήσουμε, keep on going, εγώ (και) ο Θεός μαζί σας! Για τους άλλους ξεκινάω: Καταρχάς το ψυγειάκι έχει σταματήσει να λέγετε ψυγειάκι για εσάς και τείνει να γίνει λίγο μικρότερο (μόνο και μόνο γιατί δεν έχει κατάψυξη) από το ψυγείο του σπιτιού σας. Και προφανώς οι παγοκύστες που έχετε μέσα και έχετε αφήσει στην κατάψυξη του σπιτιού από τον περασμένο Γενάρη ως οργανωτικός άνθρωπος, δεν θα σας βοηθήσει καθόλου περισσότερο από το να το είχατε βάλει 3 μέρες πριν φύγετε. Ας σας δώσουμε τα εύσημα μόνο για τις 2-3 πρώτες μέρες που όντως θα κάνει δουλειά. Και ας πάμε στο δια ταύτα. Καφέ, ζάχαρη, γάλα, μαρμελάδες, φρυγανιές, μπισκότα, κονσέρβες, βούτυρο, ψωμί, ξηρούς καρπούς, καρπούζι, τζατζίκι (που σας είχε στείλει η μάνα και τώρα βρήκατε να το μοιραστείτε.. λίγο πριν χαλάσει), μερέντα, τόστ, μακαρόνια και ότι άλλο βάλει ο νους σου. Και προφανώς πώς θα φτιάξεις καφέ? Με γκαζάκι και μπρίκι! Τα μακαρόνια, να μην πάρουμε και μια κατσαρόλα? 5-6 μαχαίρια να αλείφουμε την μερέντα και την μαρμελάδα? Και κάπως έτσι ο χώρος που καταλαμβάνουν τα φαγώσιμα και συναφή πράγματα, σε συνδυασμό με τον χώρο που καταλαμβάνουν τα μυρμήγκια που έχουν έρθει επίσκεψη, είναι περίπου ίδιος με αυτόν που κοιμάσαι και αλληλοκαλυπτόμενος με αυτών τον μυρμηγκιών. Θα μου πείτε, πως χωράνε όλα αυτά στο ψυγείο σας και θα σας λυθεί περίπου την 3η-4η μέρα η απορία, καθώς θα τα έχετε βάλει όλα μαζί και ο καφές σας θα έχει μια περίεργη γεύση από μερέντα, πράγμα πολύ καλύτερο από την περίεργη γεύση τζατζικιού στην μαρμελάδα σας κ.ο.κ. 
Για τα ποτά δεν σας φοβάμαι καθόλου, μπουκάλια από τσίπουρο, κρασί, μαρτίνι, τζίν, ρούμι και ότι άλλο τραβάει η όρεξη σας θα έρθουν μαζί σας πιο εύκολα και από την σκηνή σας και θα καταναλωθούν πριν το τζατζίκι γίνει κολλητός με την μερμελάδα! Μια παράκληση μόνο, ΜΗΝ πάρετε μαζί υλικά για να φτιάξετε μοχίτο, γιατί ακόμα και αν τα καταφέρετε, μετά τα 4-5 μοχίτο(ς), που θα έχετε τελειώσει τα υλικά, θα πίνετε ρούμι με 2 παγάκια και κάτι πράσινο μέσα που σταμάτησε να είναι λάιμ 2-3 ποτά πριν, θα το λέτε ακόμη μοχίτο, αλλά δεν θα κοροϊδεύετε κανέναν.
 
Δείγμα προμηθειών
 3)Ντουζιέρα: Όπως καταλάβατε περάσαμε στα είδη πόλυ-πολυτελέιας. Έχουμε απ' όλα: Θέλετε μικρή για να βρέχεστε απλά και να λέτε ότι κάνατε μπάνιο? έχουμε:
Συγνώμη για το μαύρο αλλά δεν θέλω να κατηγορηθώ για διαφήμιση και σεξισμό
Είστε πιο ντροπαλός και πιο καθαρός? Θέλετε κάτι πιο private? Θέλετε να ρίχνετε και 1-2 τραγούδια κατά την διάρκεια? Έχουμε και από αυτό:
Βέβαια αν λούζεστε σαν την κυρία δεν ξέρω πώς βοηθάει την ντροπή σας.
4) Αιώρα: Δεν ξέρω γιατί αλλά ενώ ίσως θα έπρεπε η αιώρα να είναι στην κατηγορία των απολύτως απαραίτητων, την θεωρώ είδος πολυτελείας. Πραγματικά δεν ξέρω οπότε μην περιμένετε κάποιο σχόλιο ή απάντηση επ' αυτού. Οπότε αυτό, αιώρα, για ατελείωτες ώρες ύπνου, διαβάσματος, νανουρίσματος και αιωρισμού γενικώς. Απλά φροντίστε να την δέσετε καλά γιατί εύκολα καταλήγετε στο νοσοκομείο και χάνετε τα μπάνια των διακοπών σας, και λίγα από τα μπάνια του Σεπτέμβρη. 
You'd wish! Δώρο με κάθε αιώρα, ο φόντος σε πραγματικές διαστάσεις!
 
Αυτά λοιπόν για σήμερα, αν ξέχασα κάτι μην με κατηγοράτε, είναι άλλωστε ακόμα Νοέμβριος δεν έχω πάει (ακόμα) διακοπές φέτος!!!
υγ.
Δεκτές οι προτάσεις / συμπληρώσεις στα σχόλια ακριβώς από κάτω με στόχο την 5η έκδοση του άρθρου...
υγ.2
Ευχαριστώ τους αναγνώστες και φίλους για την ανάδειξη των ελλείψεων
υγ. 3
Παρακαλώ όπως μου αποστείλετε κατηγορίες ανθρώπων που πρέπει και δεν πρέπει να αποφεύγετε στο camping (π.χ. υπεροργανωτικοί, χιμαδιά, χίπιδες, χίπστερς, οικογένειες, πρωτάρηδες, κάγκουρες, χασικλίδες, ζευγάρια που αντί να πάνε σε σύμβουλο γάμου, πήγαν τις τελευταίες τους διακοπές,...).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου