Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Κινηματογραφική Βραδιά (part 2) - "Εκτός Πλάνου"

Θυμάστε που σας είχα μιλήσει για την Άτυπη Κινηματογραφική Συμμορία TiiiNewzFilms σε μια προηγούμενη ανάρτηση με τίτλο Κινηματογραφική Βραδιά - ΑΚΣ TiiiNewzFilms;

Ε, η ομάδα ξαναχτύπησε (-αμε) με μια συνεργασία με τα Ani Jo Studios με την νέα τους ταινία με τίτλο "Εκτός Πλάνου".  Μια συνεργασία που μετά την πρεμιέρα της στην Εργατική Λέσχη Περιστερίου την Παρασκευή σε μια Κινηματογραφική Βραδιά ταινιών μικρού μήκους, κυκλοφόρησε και διαδικτυακά συνοδευόμενη από το παρακάτω δελτίο τύπου:

"Ναι, αλλά γιατί όχι για πάντα;"



Σε κεντρικό κινηματογράφο της Αθήνας προβάλλεται η ταινία STALKER του Andrei Tarkovsky όπου οι μόνοι θεατές είναι ο Μάρκος και η Άννα. 
Το φλερτ ανάμεσά τους, η έλξη και η σύγκρουση θα μπορούσαν να μην τελειώσουν ποτέ. 

Το «Εκτός Πλάνου» αποτελεί συνεργασία της νεαρής σκηνοθέτιδας Ani Jo και του Θάνου Καρβούνη της Άτυπης Κινηματογραφικής Συμμορίας tiiinewzfilms. 

Δύο διαφορετικές σκηνοθετικές ματιές συναντιούνται για να συνθέσουν ένα φιλμ 9 λεπτών, όπου η γλυκύτητα συμβιώνει με την αρρώστια. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται ο Ιούλιος Τζιάτας και η Μιράντα Τζομάκι, ενώ τη μουσική υπογράφουν οι Magic De Spell.


Εμφανίζονται: Ιούλιος Τζιάτας, Μιράντα Τζομάκι, Τάσος Κατιντσάρος, Βαρβάρα Σεβδάλη, Αλίκη Πεταχτή, Μαρία Δαδούση, Θάνος Καρβούνης
Make up artist: Βαρβάρα Σεβδάλη
Ηχοληψία - Sound design: Μάκης Ασημακόπουλος
Μίξη Soundtrack: Βαγγέλης Θεοδωράκης
Μουσική: Magic De Spell
Βοηθός Φωτογραφίας: Στέλλα Καρακατσάνη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ani Jo
Μοντάζ: Ani Jo
Σενάριο: Θάνος Καρβούνης
Σκηνοθεσία: Ani Jo, Θάνος Καρβούνης
Παραγωγή: AniJo Studios - Άτυπη Κινηματογραφική Συμμορία tiiinewzfilms, 2014

Ευχαριστούμε τον κινηματογράφο "ΑΣΤΥ" (Κοραή 4, metro Πανεπιστήμιο) και το καφέ "Αρχοντία" (πλατεία Εξαρχείων)
Η ταινία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Αντώνη Στεργιάκη, 1938 -2012

http://anijostudio.tumblr.com/
http://tnfilms.gr/

"Εκτός Πλάνου"



Υγ.
Δείτε την και προσπαθήστε να παραμείνετε... εντός πλάνου...

3 σχόλια:

  1. Φράφο! Αυτός είναι γκαϊφές...εεε...κινηματογράφος εννοούσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κινηματογραφιστές ενωμένοι, ποτέ νικημένοι!
      Ζήτω Το Έθνος, Ζήτω Τα Νέα, Ζήτω η Δημοσιογραφία!

      Διαγραφή
  2. Σημείωμα Magic De Spell για το Εκτός Πλάνου:

    Μετά τη συνεργασία της άτυπης κινηματογραφικής συμμορίας tiiinewzfilms με τους Magic De Spell για το soundtrack της ταινίας Εκτός Πλάνου, η μπάντα δημοσιεύει το παρακάτω σημείωμα:

    Οι Magic de Spell για την ταινία «Εκτός Πλάνου»

    Στις πάνω από τρεις δεκαετίες της πορείας μας, βασική μας αντίληψη ήταν ότι είμαστε ακόμα ένα κομμάτι της ανεξάρτητης καλλιτεχνικής παραγωγής, που οφείλει να συνδέεται και να συνεργάζεται με αντίστοιχες προσπάθειες, ιδιαίτερα, νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών. Κάπως έτσι ήρθαμε σε επαφή με την ιδέα του Θάνου. Η σεναριακή και σκηνοθετική ματιά του Θάνου και της Ani μας κίνησε το ενδιαφέρον και δεχτήκαμε να αναλάβουμε τη δέσμευση να γράψουμε τη μουσική για την ταινία «Εκτός Πλάνου» παρ’ όλες τις δυσκολίες της εποχής (βρισκόμασταν στο μέσο των ηχογραφήσεων του δίσκου). Θεωρήσαμε ότι τα υπαρξιακά ερωτήματα που έθετε η ταινία σχετίζονταν με ένα μέρος των δικών μας εσωτερικών ανησυχιών και ισορροπούσε την πολιτική στόχευση της δισκογραφικής δουλειάς.
    Η επιλογή της ταινίας “Stalker” του Tarkovsky ως ευρήματος για να τεθεί το ερώτημα «Ναι, αλλά γιατί όχι πάντα», ανέβαζε τον πήχυ και για το δικό μας έργο αφού ως δομικό στοιχείο της ατμόσφαιρας υπήρχε το soundtrack της ταινίας με την υπογραφή του Artemiev. Για να χτίσουμε μια ατμόσφαιρα που να δένει με το “Stalker” χρειάστηκε να μελετήσουμε το έργο του συνθέτη, τη σχέση του με τον Τarkovsky, τις επιρροές του εκείνη την εποχή, ακόμα και τις ηχητικές πηγές που χρησιμοποιούσε.
    Επιλέξαμε να μην ακολουθήσουμε μια ενιαία στυλιστική οπτική, αλλά να ενσωματώσουμε στοιχεία από διάφορα μουσικά είδη, από electronica μέχρι και garage, έτσι ώστε να πετύχουμε την επιθυμητή προσέγγιση στο θέμα.


    Οι συντελεστές του soundtrack είναι:
    Σύνθεση: Magic de Spell
    Τύμπανα: Θοδωρής Βλαχάκης
    Πλήκτρα-programming: Δημήτρης Μποτής
    Κιθάρες: Βαγγέλης Θεοδωράκης
    Μπάσο: Πάνος Rat Χριστοφόρου
    Ηχοληψία: Γιώργος Αρχοντάκης
    Μίξη: Βαγγέλης Θεοδωράκης

    Magic de Spell
    Νοέμβριος 2014

    http://tnfilms.gr/m.php?m=news&cat=press&op=show&id=142

    ΑπάντησηΔιαγραφή