Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Book Club - Ο Παράξενος Μεσιέ Μπρουνό

Φίλες και Φίλοι γεια σας και καλώς ήρθατε σε μια (ακόμη!!) παρουσίαση βιβλίου της Λέσχη Βιβλίου μας: "Φούλ του Άσσου με Βαλέδες"
Lost Book Club
Αυτή την βδομάδα διαβάσαμε και σας παρουσιάζουμε κάτι διαφορετικό από τα καθιερωμένα (!!).
Ένα βιβλίο (κάποιος θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει και παραμύθι) που εκ της (πρώτης) όψεως (του) προορίζεται για παιδιά (έως 12 ετών) αλλά κάλλιστα θα μπορούσε να μάθει 2-3 πραγματάκια και στους μεγάλους οπότε η παραπάνω φωτογραφία καλύτερα να αντικατασταθεί από την επόμενη:
Cartoon Book Club


Έχοντας λοιπόν βάλει την σωστή φωτογραφία και έχοντας κάνει τον σωστό πρόλογο ξεκινάμε.

Το παραμύθι αυτό λοιπόν (ναι ναι, είμαι αυτός ο κάποιος που το χαρακτηρίζει έτσι) ΔΕΝ το ανακάλυψα σε κάποιο χαμένο από τον χρόνο βιβλιοπωλείο, κάπου ανάμεσα στον "Τέταρτο Σπόνδυλο ή Τσαρλατάνος χωρίς να το θέλει" του Μάρτι Λάρνι και στο "Books v. Cigarettes" του George Orwell για τα οποία μπορεί να μιλήσουμε σε κάποια επόμενη συνάντηση μας. Το παραμύθι αυτό το έγραψε μια πολύ καλή μου φίλη που αυτή τη στιγμή που γράφω ΔΕΝ είναι πάνω από το κεφάλι μου διαβάζοντας κάθε λέξη ξεροβήχοντας γι'αυτό και μπορώ να γράψω ό,τι θέλω!

Το παραμύθι λοιπόν λέγετε "Ο Παράξενος Μεσιέ Μπρουνό" και η φίλη μου (και συγγραφέας πλέον) Μαρία Κλίνη.
Ο Παράξενος Μεσιέ Μπρουνό
Η ιστορία του παραμυθιού καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της ζωής του Μεσιέ Μπρουνό, ενός  καθημερινού, τυπικού Γάλλου αν αφαιρέσουμε "την κομψότητα και τη γοητεία" που συνήθως συνοδεύει τους Γάλλους. Ένας Γάλλος που όπως μας λέει και η συγγραφέας, "...δεν έχει τρία χέρια ή δύο κεφάλια. Δεν είναι πολύ ψηλός αλλά ούτε και νάνος. Δεν έχει τεράστια κρεατοελιά στη μύτη, ούτε πεταχτά αυτιά, τόσο ώστε να αποτελούσε κάποτε περίγελο για τα παιδιά του σχολείου...".  Ούτε και η δουλειά του Μεσιέ Μπρουνό έχει κάτι το παράξενο συνεχίζει η συγγραφέας, "...είναι κατασκευαστής κορδονιών. Από το πρωί που ξυπνάει μέχρι αργά το απόγευμα φτιάχνει κάθε λογής κορδόνια..." κάτι που αγαπάει πολύ ο Μεσιέ Μπρουνό να κάνει. Και τι τελικά είναι το παράξενο αυτό που κάνει τη ζωή του Μεσιέ τόσο ενδιαφέρουσα; "...Το παράξενο είναι ότι κάθε φορά που ο Μεσιέ Μπρουνό μαρτυράει κάποιο μυστικό που μαθαίνει, αμέσως εξαφανίζεται ένα χρώμα από τη μικρή Κωμόπολη που μένει, ακριβώς δίπλα στην πόλη Μπορντό της Νοτιοδυτικής Γαλλίας. Ναι, όπως σας το λέω. Ένα χρώμα..."
Η εικονογράφηση του παραμυθιού δένει πολύ όμορφα με την ροή της ιστορίας  και έχει γίνει από τον Αλκιβιάδη Γκέσκο.
Κάπως έτσι λοιπόν ξεκινάει το ταξίδι που μας πάει ο Μεσιέ Μπρουνό, σε μια ιστορία που και το ταξίδι και η Ιθάκη αξίζουν τον χρόνο σας...
Κάπου εδώ έχοντας καταναλώσει όλο το κρασί (Οίνος Ερυθρός Καμπερνέ) που συνοδεύει πάντα την Λέσχη μας, και ίσως λίγο από το κρασί της επόμενης συνάντησης, σας αφήνουμε και σας ευχόμαστε... καλή ανάγνωση!!!
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μαρία Κλίνη
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Αλκιβιάδης Γκέσκος
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΗΡΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
ISBN: 978-960-9780-36-0

 

3 σχόλια:

  1. Αρχίσαμε τις πληρωμένες διαφημίσεις από την τέταρτη ανάρτηση;; χμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε τι να κάνουμε? Είχα σκοπό να ποστάρω φωτογραφίες από την Πορεία - Απεργία σήμερα, αλλα μας χάλασε η βροχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ασε εγώ πήγα κι έγινα παπί (καλύτερα που δεν ήρθες να πάρεις φώτο, απογοήτευση ήταν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή