Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Η Google μας φακελώνει... η μήπως καλά κάνει?

Φίλες και Φίλοι γεια σας.

Σήμερα θα ήθελα να μιλήσουμε εν συντομία για αυτό το τερατούργημα που έχουμε δημιουργήσει και ακούει στο όνομα Google. Σε αυτόν τον χαφιέ που έχουμε βάλει στην ζωή μας και του παρέχουμε όλα τα προσωπικά μας δεδομένα, και στην συνέχεια μας τα "πουλάει" πίσω στην δεκαπλάσια τιμή.

Σύμφωνα με του νέους νόμους περί Προστασίας Προσωπικών δεδομένων, η Google πλέον μπορεί να...
ανασυντάσσει τις πληροφορίες που προέρχονται από πολλές υπηρεσίες, που μέχρι πριν απαγορεύονταν, με σκοπό να έχει καλύτερη "εικόνα" για τους χρήστες της και όλα αυτά βέβαια γίνονται στον βωμό της διαφήμισης.

Η Google πουλάει διαφημίσεις που εξειδικεύονται σε κάθε χρήστη, δηλαδή βασίζεται στη συλλογή πληροφοριών για όσους ψάχνουν το οτιδήποτε στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες της.
Μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου του 2012, οι πληροφορίες αυτές έμεναν εντός των στενών ορίων της κάθε πλατφόρμας.

Οπότε τίθεται το ερώτημα κατά πόσο αυτό είναι σωστό, κατά πόσο επιρρεάζει τις προσωπικές ελευθερίες του καθένα μας και άλλα τέτοια αριστερίστικα...

Βέβαια, για να λέμε και την άλλη πλευρά, την ευχάριστη, οι διαφημίσεις είναι πάντα εύστοχες και πετυχημένες, και δεν χρειάζεται να ψάξεις καθόλου, γιατί η Google ξέρει για εσάς, πριν από εσάς... όπως η παρακάτω:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου