Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014

Συνταγές - Μηλόπιτα

Φίλες και φίλοι γεια σας, καλωσορίσατε στην πρώτη μας απόπειρα να μαγειρέψουμε...



Σήμερα θα φτιάξουμε μια καταπληκτική Μηλόπιτα με Γλάσο.

(Προσοχή, στο τέλος της συνταγής ακολουθούν παρατηρήσεις με παραλλαγές - από τη μαμά - 
για την τελειοποίηση της συνταγής μας!)

Υλικά για τη ζύμη:

  • 200 γραμ. βούτυρο (1 φλιτζάνι τσαγιού)
  • 200 γραμ. ζάχαρη (1 φλιτζάνι τσαγιού)
  • 1 βανίλια
  • 3 αυγά
  • 300 γραμ. αλεύρι (3 φλιτζάνια τσαγιού)
  • 3 κουταλιές baking powder
  • 5 κουταλιές γάλα
  • 2-3 μήλα μικρά
Υλικά για το γλάσο:
  • 100 γραμ. άχνη ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
 Εκτέλεση (Original Version):

Χτυπάμε το βούτυρο να ασπρίσει. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, ένα ένα ολόκληρα τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια, το αλεύρι με το baking powder. Τοποθετούμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί. Η ζύμη θα πρέπει να είναι κανονική, όχι πολύ σφικτή

Κόβουμε τα μήλα στα τέσσερα και τα καθαρίζουμε. Χαράσουμε με το μαχαίρι την πλευρά του μήλου που καθαρίσαμε με 5-6 χαραγματιές. Τα βάζουμε πάνω στη ζύμη σε κανονικές αποστάσεις γύρω γύρω και στην μέση και τα πατάμε ελαφρώς.

Ψήνουμε τη μηλόπιτα σε 28 νούμερο ταψί (φόρμα με σούστα) σε προθερμασμένο φούρνο και στους 170 βαθμούς όπως και το κέικ. Την ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου.

Όταν ψηθεί και ενώ είναι ακόμη ζεστή την περιχύνουμε με το γλάσο. Για να γίνει το γλάσο χτυπάμε καλά την άχνη ζάχαρη με το λεμόνι, αν χρειαστεί, βάζουμε ακόμη λίγο λεμόνι. Να είναι ρευστό.

Παρατηρήσεις - Παραλλαγές (Best Version):
(όπως παραπάνω με τις εξής αλλαγές:)
  • Ψήσιμο για 45-60 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο
  • Τα μήλα καλύτερα όχι τόσο χοντροκομμένα, αλλά αφού τα κόψουμε στα 4, το κάθε κομμάτι σε 5-6 λεπτές φέτες, τις οποίες βάζουμε γύρω γύρω το ένα μετά το άλλο λίγο πλαγιαστά στη ζύμη (να βγαίνουν λίγο έξω από τη ζύμη γιατί όταν αυτή φουσκώσει θα χαθούν μέσα και δεν το θέλουμε αυτό)
  • Για το γλάσο, βάζουμε σχεδόν ένα φλιτζάνι λεμόνι και όσο άχνη πάρει ώστε να βγεί ένα πηχτό μεν, αλλά λίγο ρευστό γλάσο.
  • Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από όλη την επιφάνεια της ζύμης, όταν αυτή είναι ακόμα ζεστή (αφού βγάλουμε τη σούστα της φόρμας αν έχει) πάνω σε μια πιατέλα και όσο τρέξει στα πλάγια. Τέλος στρώνουμε με ένα κουτάλι.
Υγ. 1
Παρακαλώ να μας σχολιάσετε από κάτω με φωτογραφίες - παρατηρήσεις - εντυπώσεις από την συνταγή μας.

Υγ. 2
Χρόνια σου καλά

3 σχόλια:

  1. πολύ καλή! δε λέω... αλλά σαν της Βανίτας ΔΕΝ είναι...
    https://ibb.co/fgaXDF

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ καλή! δε λέω... αλλά σαν της Βανίτας ΔΕΝ είναι...

    [IMG]http://i67.tinypic.com/2pu0j9e.jpg[/IMG]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολύ καλή! δε λέω... αλλά σαν της Βανίτας ΔΕΝ είναι...

    http://i67.tinypic.com/2pu0j9e.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή