Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Καλή μας... Τρίτη!

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν ήμουν από τους ανθρώπους που "τρελαινόμουν" για την αλλαγή του χρόνου.

Αυτό γιατί δεν είμαι από τους ανθρώπους που άφηνα κάποιους άλλους ή κάποιες "γενικές" ημερομηνίες να καθορίσουν της σημαντικές στιγμές της ζωής μου που η ιστορία έχει δείξει ότι καμία σχέση δεν είχαν με τις προκαθορισμένες αλλά ήταν πάντα άσχετες! Μια Τρίτη, κάποιος Ιούνιος, κάποιο απόγευμα...

Ωραίο είναι προφανώς να προσμένεις το νέο, το μέλλον, να κάνεις όνειρα, να βλέπεις ελπίδα σε κάτι καινούριο που μπορεί να έρθει μαζί με το νέο έτος. Καμία διαφωνία εκεί. Η διαφωνία είναι με το γεγονός ότι αυτή η ελπίδα έπρεπε να γίνεται ταυτόχρονα, σε όλους τους ανθρώπους, την περίοδο που έχουμε επιλέξει ως γένος να ξεκινάμε το νέο μας έτος. 

Ήθελα - και θέλω -  αυτό να συμβαίνει σε κάθε στροφή της ζωής μας. σε κάθε νέα μέρα, σε κάθε νέα εβδομάδα, σε κάθε νέο μήνα ή κάθε Τρίτη. Κάθε φορά δηλαδή που εσύ, αυτός που γνωρίζει καλύτερα από όλους τα γυρίσματα της ζωής σου, πιστεύεις ότι έχεις να ελπίζεις σε κάτι που θα έρθει. Την ώρα εκείνη που έχεις εσύ ανάγκη να το κάνεις αυτό. Να έχεις ανάγκη να περιμένεις, με χαρά και αγωνία ταυτόχρονα, τις επόμενες ώρες ή μέρες ή μήνες που θα έρθουν.

Αυτό ήταν πάντα το "παράπονό" μου όσο αναφορά την παραμονή πρωτοχρονιάς. Δεν καταλάβαινα, γιατί οι άνθρωποι δεν ντύνουν την ψυχή τους με τα καλά της ρούχα, ρίχνοντας πάνω στους ώμους της το παλτό της αισιοδοξίας για να αντέξουν το κρύο που γεμίζει την καθημερινότητά τους. Αφού, προφανώς, είναι κάτι που μπορούνε να το κάνουνε, γιατί να το περιορίσουν σε μια στιγμή του έτους και να μην το ανάγουν σε καθημερινότητα. 

Anyway, αυτά τα λίγα μερικές ώρες πριν μπει η νέα χρονιά, η οποία, δεν ξέρω γιατί (ίσως γιατί οι προηγούμενες ήταν λίγο δύσκολες, ίσως γιατί η αισιοδοξία τελικά έπιασε τόπο, ίσως γιατί έχει ήδη ξεκινήσει να δείχνει καλύτερη από κάποιον Ιούνιο ή κάποια Τρίτη, μήπως φταίει και ο ΣΥΡΙΖΑ), αλλά μου φαίνεται ότι είναι μια καλή χρονιά για να μπορέσουμε όλοι μας να διατηρήσουμε αυτή την αισιοδοξία των γιορτών, όλο το χρόνο.

Καλή σας χρονιά... ή καλύτερα, 
Καλή μας ... Τρίτη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου