Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Γάτες και σκύλοι

Φίλες και Φίλοι γεια σας και καλή σας εβδομάδα... (μην τα ξαναλέμε, πρώτη μέρα της εβδομάδας είναι η Κυριακή) και καλώς ήρθατε σε ένα μουσικό πρωινό.



Τον τελευταία καιρό (ίσως καλύτερα τα τελευταία χρόνια), πέραν της Λ. Κηφισιάς, της Λ. Αλεξάνδρας και της καθόδου της Λ. Κατεχάκη,  παρατηρείται αυξημένη κίνηση στους δρόμους που οδηγούν πίσω στην φύση.
Οι άνθρωποι προσπαθούν να αναθερμάνουν και να ζεστάνουν τις σχέσεις τους με την φύση (και όχι ΔΕΝ εννοώ να ανάψουν λίγο χορταράκι, μπαφιάριδες αμέσως εκεί το μυαλό σας), να επαναδιαπραγματευτούν την επικοινωνία τους με τα ζώα (τρανό παράδειγμα η κατακόρυφη αύξηση στην εκμετάλλευση των πουλερικών του χωριού με στόχο καθαρά τα αυγά τους για τα πρώτα χρόνια και στην συνέχεια, γιατί όχι, "Αφού σταμάτησε να κάνει αυγά, ας την φάμε την καημένη την κοτούλα"), να βρουν τις χαμένες τους ρίζες ("Είχα 100 ρίζες ελιές εδώ παλιά, γιατί είναι μόνο 50 τώρα??"), την χαμένη τους νιότη, τις χαμένες τους αγάπες καθώς και ένα χαμένο δίευρο που είχε πέσει πίσω από τον καναπέ για να πάρουν ένα σουβλάκι ακόμα...

Σε αυτό το ταξίδι δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω η τέχνη (όχι που θα έχανε τσάμπα ταξίδι στο χωριό)! Το blog μας λοιπόν, ούτε αυτό θα μπορούσε να μείνει εκτός των εξελίξεων αυτών και με αφορμή το νέο τραγούδι του Βασίλη Μπαμπούνη (ft. Σπύρος Γραμμένος) - Γάτος στην Εκάλη, σας παρουσιάζει ένα μικρό δείγμα (με χρονολογική σειρά) των τραγουδιών που έχουν θέμα τις γάτες και τους σκύλους. Καλή ακρόαση:


Ξεκινάμε με Φοίβο Δεληβοριά και Ένας σκύλος στο Κολωνάκι:


Συνεχίζουμε με Στάθη Δρογώση που αποχαιρέτησε τον σύντροφο Κανέλλο:


Η άποψη του Σπύρου Γραμμένου  με σαφείς αναφορές στους δύο προηγούμενους σκύλους με τον δικό του Σκύλο (γεια σου Φιντέλ).



Και κλείνουμε με την αφορμή αυτού του post, το νέο τραγούδι του Βασίλη Μπαμπούνη (ft. Σπύρος Γραμμένος, που σπάει τα καθιερωμένα και θέλει να είναι Γάτος στην Εκάλη....



Υγ.
Τόση πολιτικοποίηση σε σκύλους και γάτες έχουμε να δούμε από την Κατοχή! (keep it up!)
Υγ. 2
Όποιος έχει να προτείνει κάποιο τραγούδι ή αναφορά τέχνης πάνω σε τετράποδο, που ίσως παρέλειψα εσκεμμένα η μη, ας το κάνει τώρα αλλιώς ας σωπάσει για πάντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου