Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Μια εικόνα, τέσσερεις ιστορίες


Μερικοί λόγοι που μπορεί να συμβεί το παραπάνω:

  • Πάσχεις από Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή (ΙΔΨ). Κατά την διάρκεια της εκτέλεσης της εργασίας και μάλλον λόγω αυτής της επαναλαμβανόμενης τοποθέτησης κλειδιών σε μπρελόκ, νιώθεις πολύ καλύτερα. Βγαίνεις έξω για ένα τσιγάρο - εξού και το κενό στην παραγωγή λίγο μετά την μέση - και ενώ γυρίζεις στην δουλειά μονολογώντας, "δεν θα με πεθάνετε εσείς" συνειδητοποιείς ότι δεν πάσχεις πια από ΙΔΨ! Λόγω αυτής της ανάρτησης, η κατάσταση σου γίνεται viral στα διεθνή μέσα ενημέρωσης! Συνεντεύξεις, εξετάσεις, νόμπελ Ιατρικής, λεφτά, δόξα, και ξανά ΙΔΨ γιατί δεν έχεις συνηθίσει σε τέτοια εσύ!
  • Έχεις ξεκινήσει με πολύ κέφι και θέληση για δουλειά αυτό το νέο project που σου ανέθεσαν. Κάπου λίγο μετά την μέση συνειδητοποιείς ότι όχι μόνο δεν θα εκτιμήσει κανένας ότι φέρεις εις πέρας το νέο αυτό project, καθώς και ότι μάλλον θα σου "κλέψουν" τα εύσημα! Κάνεις ένα μεγαλούτσικο διάλειμμα - έτσι κι αλλιώς το αφεντικό είναι στο Μπάνσκο σήμερα και θα γυρίσει Παρασκευή είπε. Στο διάλειμμα σου, όμως, σε συνέχεια των παραπάνω συνειδητοποιείς ότι βρίσκεσαι σε μια αδιέξοδη δουλειά, η οποία πληρώνει λίγα και σου "τρώει" πολλά! Παρόλα αυτά, ολοκληρώνεις με μισή καρδιά το project, γιατί το αφεντικό έχει κάνει πολλά έξοδα στο Μπάνσκο.
  •  Το project ξεκίνησε με μεγάλα όνειρα, υψηλό budget, οικονομικό διευθυντή, general manager, από τα ακριβά τα μπρελόκ και μεγάλο χρονοδιάγραμμα. Κάπου προς το τέλος ο οικονομικός διευθυντής (ανεψιός του αφεντικού που είχε παρακολουθήσει κάτι σεμινάρια για οικονομικό management στο youtube) είδε ότι τα λεφτά δεν φτάνουν ούτε για πασατέμπο και ενημέρωσε τον Θείο. Υπήρξε ένα κενό στην παραγωγή, ανέλαβε ο Θείος να ξελασπώσει και έκανε την ίδια δουλειά με τα μισά λεφτά και χρόνο - καλό παιδί ο Κωστάκης, αλλά λίγο επιπόλαιος!
  • Έκαναν αυτό το project δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι, σε δύο εντελώς διαφορετικές χρονικές περιόδους, με δύο εντελώς διαφορετικές αντιλήψεις περί αισθητικής, πολιτικής, κοινωνικής ανάπτυξης και προσέγγισης δουλειάς! Τον δεύτερο δεν τον ένοιαζε και πάρα πολύ, γιατί ήξερε ότι με το πέρας των εργασιών θα πάει φαντάρος και έτσι κι αλλιώς η ζωή του δεν θα έχει νόημα πια. Ο πρώτος αναγκάζεται να το βλέπει αυτό καθημερινά και μετράει ώρες για το πότε θα βρει χρόνο και budget να φτιάξει και το κομμάτι του δεύτερου!


Ψηφίστε ποια από τις παραπάνω Ιστορίες είναι αλήθεια και μπείτε στην κλήρωση για να κερδίσετε ένα μπρελόκ χρώματος της αρεσκείας σας (αρκεί να μην χαλάσει κάποιο από τα υπάρχοντα σετ).

2 σχόλια:

  1. Ξέρω σίγουρα σε ποια στήλη είναι τα δικά σου μπρελόκ..όσο γι αυτόν που έφτιαξε την άλλη στήλη να μου τον γνωρίσεις.... έχουμε τόσα πολλά να πούμε..πες του να φοράει κόκκινο.θα φοράω πρασινο.και αν βρεθούμε Δευτέρα θα πρέπει να ξαναβρεθούμε την επόμενη Δευτέρα,την ίδια ώρα.και να περπατάει μόνο στο κέντρο από τις πλάκες του πεζοδρομίου.μην πατήσει ούτε μια γραμμή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι σίγουρος ότι τα ξέρει όλα αυτά και δεν χρειάζεται να του/της τα πω!
      Ξέρει ότι αν πατήσει στις γραμμές που χωρίζουν τα πλακάκια, θα καταστραφεί ο κόσμος και ότι αν τα κόκκινα στυλό μπερδευτούν με το μπλε, θα αρρωστήσει, κατά πάσα πιθανότητα θανάσιμα!

      Διαγραφή